5 Şubat 2012 Pazar

menüye dahil değilse sunmaa!

Hiç '' Dış görünüşe aldanma.'' deyimini duydun mu? Duymadın mı? Heeer neyse. Daha doğrusu ,gerçekten de böyle olmalı. Dış görünüşe aldanılmamalı. Ama işler böyle işlemiyor. İnsanlar ve nesneler nasıl göründüklerine bakılarak yargılanıyor. Dış görünüş her zaman işe yarıyor.
Mesela kızlar. Evet pek çok kıyafetin içinde seksi görünüyorsunuz. Alışverişe gidip pek çok kıyafet deneyeceksin. Tanrıııım! Harika görünüyorsun. Sanki bütün kıyafetler senin için tasarlanmış. En seksi sensin. Harikasın ve bunu herkes görecek. Dolabını düzenlerken insanların seni görünüşüne göre yargıladıklarını unutma. Sen yapmıyor musun? Büyük bir dönme dolap için sıra beklediğini ve dönme dolabın gözüne biraz garip göründüğünü düşün. Sanki bazı parçaları gevşekmiş gibi görünüyor. Kendi kendine '' Binmesem mi lan?'' diye düşünürsün. Dönme dolabı dış görünüşüne göre yargılarsın.Evet,böyle yapacağın kesin. Çünkü hepimiz, her şeyi dış görünüşüne göre yorumlarız. Bir sorun yok.
Özellikle şunu anlatmak istiyorum,erkekler görsel yaratıklardır. Çok açık ve net;gördükleri onları heyecanlandırır. Şimdi ,bu ufak seksi numaranın seni harika gösterdiğini bildiğin için bunu kullanacaksın. Giyiniyorsun ve neredeyse bir bikini gibi duran kıyafetinle dışarı çıkıyorsun. Erkekler vücudunu incelediği zaman şikayet etme. Ne gösterirsen ona bakarlar. Bu yüzden giyiniş tarzına böyle tepki verirlerse üzülme.
Kızlar bunu her zaman yapar. Ellerinde ne varsa gösterirler. Daha sonra da erkeklerin akıllarına fikirlerine önem vermediğini,sadece dış görünüşe dikkat ettiğinden yakınıp dururlar.
'' Tüm erkekler salaaaak! '' diye bağırırlar. Önce moda anlayışına dön de bir bak. Eğer sana kolay kızmışsın gibi davranıyorlarsa bunda kıyafetinin etkisi büyüktür.
Hayır kızmayın. Yine çok basit bir örnek vereceğim.Dönme dolaptan daha basit.
Mesela ; sokakta polis üniformasıyla yürüyorsun. Şapkan,rozetin,botların heeer şeyin tam takım. Kendi halindesin,kimse umrunda değil, yürüyorsun. Biri koşarak yanına geliyor ''Yardım edin. Çantamı çaldılar!'' Sen de ona '' Afedersiniz yardım edemem.''diyorsun. Aa delinin zoruna bak.
E haliyle karşındaki şaşırıyor. '' Nasıl yani. Siz polissiniz. Yardım etmek zorundasınız.''
'' Ben polis değilim. Sadece böyle giyiniyorum.''
Anladın mı? Yok öyle yağma!
Böyle yaparsan seni tanıyamazlar,vücudunu tanırlar.